• +46 8 764 66 10
  • mail@sveadiesel.se

VibratorerElektriska Tippvibratorer

Garanterat bra vibrationer!IMG_4509

Sveadiesel har lång erfarenhet av vibratorer för mobila tillämpningar. Speciellt populära har våra tippvibratorer blivit. Tippvibratorer används i första hand till olika typer av flak, där de genom att producera kraftiga vibrationer i flaket gör att kletigt och fruset material lossnar vid tippning.

Släng bort skyffeln och installera i en tippvibrator istället! Det tjänar både kroppen och plånboken på.

Tänk bara på hur mycket tid som förloras varje gång flaket skall handskottas!

 

SVEAVIBRA III, artnr 580-700Sveadiesel 6
Svensktillverkad storsäljare som är vår mest kraftfulla likströmsvibrator!
Med ett statiskt moment på hela 14 kN vid låga 2300 rpm klarar den av flak upp till minst 9 m längd. Ja, vi har faktiskt sett lyckade installationer på tipptrailers upp till 12 m!
Sveavibra III levereras som en komplett sats med vibrator, 15 m kabel, solenoid, säkring, strömbrytare och kabelskor. Som tillbehör kan man bland annat köpa kabel i valbar längd, monteringsplåt samt kopplingshandske. Sveavibra III är avsedd för intermittent drift.

Mer information om Sveavibra III hittas i  Bruksanvisning och Datablad nedan.

Vibrainstruktion_SVEAVIBRA3
Datablad Sveavibra III

ITALVIBRAS MVCC 3/1500 FC, artnr 600464KITALVIBRAS MVCC
MVCC 3/1500 har ett statiskt moment på 15 kN vid ett varvtal på 3600 rpm och dessutom små yttermått, vilket gör att den passar utmärkt för de flesta flak. Den har bland annat testats på Sörlings Opalflak med mycket bra resultat. Förutom att den har små yttermått drar den här vibratorn förhållandevis lite ström, vilket bland annat gör elinstallationen enklare. Dessutom är den konstruerad för att tåla kontinuerlig drift. Slagkraften ställs enkelt om i fyra steg; 6 kN, 9 kN, 12 kN samt 15 kN. Som tillbehör finns en monteringsplåt, artnr 600464P.

Se pdf-filer nedan för informationsblad och monteringsanvisning mm!

Bruksanvisning MVCC 3/1500
Datablad MVCC 3/1500

Hydrauliska Tippvibratorer

En skakande upplevelse!
En hydraulvibrator har ett högre inköpspris men också två fördelar jämfört med en elvibrator. Dels kan
hydraulvibratorer köras kontinuerligt, dels kan även stora vibratorer användas på maskiner med
begränsningar i elsystemet, t ex traktorer med 12 V.

Större hydraulvibratorer passar extra bra på gallerskopor för sortering av jord mm vilket visas på bilden här intill!

EX 20, artnr 2140 (tidigare benämnd CW 2140)
Detta är vår mest kraftfulla hydrauliska vibrator! EX 20 har ett statiskt moment på max 20 kN vid låga 1850 rpm, vilket gör att rejäla vibrationer uppnås i flaket. Genom att vibratorn är utrustad med två löstagbara vikter kan vibrationerna ställas i tre fasta steg. Det krävs minst 45 l/min i hydraulflöde vid det varvtal på maskinen där vibrering skall utföras. EX 20 är försedd med en flödesreglerande ventil som ger konstant varvtal på hydraulmotorn mellan 45 och 250 l/min. Hydraulmotorn är av G-profil typ och tillverkad av Danfoss, vilket borgar för lång livslängd!

Bruksanvisning EX20
Datablad EX20
Hydraulschema EX20

Mindre vibratorer för 12V och 24V likström

MVCC200_x2Skaka av dig dina problem!
Matas inte sanden ut ur din sandspridare? Eller fryser det fuktiga saltet ihop till en stor klump? Då är en vibrator lösningen!

Italvibras är Europas största tillverkare av elektriska vibratorer, alla byggda enligt samma genialt enkla princip. Kvaliteten på dessa vibratorer är mycket hög, det vet vi med hundratals sålda exemplar som referens!

Alla Italvibras produkter är konstruerade för att tåla kontinuerlig drift och slagstyrkan kan enkelt ställas i tio steg.

ITALVIBRAS MVCC 3/200 MF, artnr 600428J resp 600428K
Finns i två versioner, en för 12 VDC (artnr 600428J) och en för 24 VDC (artnr 600428K). Genomtänkt i allt, t ex sitter de elektriska anslutningarna i foten under vibratorn för att underlätta kabeldragning, minska inbyggnadshöjden samt ge bästa möjliga skydd mot vatteninträngning. Ställbar slagkraft i tio steg från 0 till 2 kN. Spolskyddad enligt IP 66. En vibrator som bara går och går, år efter år! Levereras med 2,5 m kabel.

Bruksanvisning MVCC 3/200
Datablad MVCC 3/200

ITALVIBRAS MVCC 3/500, artnr 600469J resp 600469K
Finns i två versioner, en för 12 VDC (artnr 600469J) och en för 24 VDC (artnr 600469K). En större variant av ovanstående som används för lite tyngre uppdrag i t ex stödkantläggare eller större sand- eller saltspridare.
Ställbar slagkraft i tio steg från 0 till 5 kN. Spolskyddad enligt IP 66. Levereras med 2,5 m kabel.

Mindre hydrauliska vibratorer

Sand_hydraul_x2Vibrera mera!
Alla som arbetar med vägunderhåll vet hur frustrerande det är när temperaturen ligger på minussidan och det fuktiga materialet fryser ihop till stora klumpar. Då är det bara att stanna, kliva ut i kylan och åtgärda problemet med handkraft! Visst känner du igen situationen?

Med en vibrator slipper du de flesta av dessa tråkigheter. Våra hydraulvibratorer klarar tuffa tag och är speciellt konstruerade för att kunna köras kontinuerligt, timme efter timme.

EX 8, artnr 2130 (tidigare benämnd CW 2130)
En mindre och nättare version av den kraftfulla tippvibratorn EX 20. Slagkraften är ställbar i tre steg mellan 4-8 kN genom att vikter kan demonteras från vibrationsaxeln. Den här vibratorn passar utmärkt på större sand- och saltspridare, automatlämmar och mindre sorteringsskopor! Samma fina hydraulmotor och konstantflödesblock som i storebror EX 20, men med lägre vikt och nättare yttermått. En svensk kvalitetsprodukt!

Bruksanvisning EX8
Datablad EX8

Vibratorer för nätspänning – Italvibras MVSI

ITV_x3 ITALVIBRAS vibratorer för 230 och 400 VAC
Dessa vibratorer finns i mängder av storlekar och varianter, allt från stora modeller avsedda för gruvsiktar till mycket små modeller för transport av t ex piller i läkemedelsindustrin. Specialvarianter finns för användning i explosiv miljö eller med höljen i rostfritt stål för användning inom livsmedelsindustrin.

Användningsområdena är oräkneliga. Det vi på Sveadiesel framförallt kommit i kontakt med är problem med frammatning av material i silos, bränslepelletsförråd och liknande, men vi har även stött på olika typer av sorteringsgaller som måste vibreras för att fungera som avsett.

Visste du förresten att vibratorer används för transport av material?
En vibrator monteras med en viss angreppsvinkel under en ränna på fjäderelement. Vibrationerna gör sedan att det som skall transporteras kastas ett stycke framåt/uppåt för varje slag som vibratorn åstadkommer i rännan. På så vis ”studsas” materialet fram i rännan. Fördelen är bl a att man slipper de rörliga delar som annars kan krångla i ett transportband eller liknande lösningar.

Italvibras är Europas ledande tillverkare av elektriska vibratorer för industriellt bruk och håller en synnerligen hög kvalitetsnivå på sina produkter.

Kontakta oss för mer information och teknisk vägledning samt besök Italvibras hemsida via länken nedan!

Italvibras