VÅR STRATEGI ÄR ATT REPRESENTERA TILLVERKARE AV FÖRSTKLASSIGA PRODUKTER INOM VÅRA AFFÄRSOMRÅDEN

Vibratorer

Elektriska Tippvibratorer

Garanterat bra vibrationer!

Sveadiesel har lång erfarenhet av vibratorer för mobila tillämpningar. Speciellt populära har våra tippvibratorer blivit. Tippvibratorer används i första hand till olika typer av flak, där de genom att producera kraftiga vibrationer i flaket gör att kletigt och fruset material lossnar vid tippning.

Släng bort skyffeln och installera i en tippvibrator istället! Det tjänar både kroppen och plånboken på.

Tänk bara på hur mycket tid som förloras varje gång flaket skall handskottas!

SVEAVIBRA III, artnr 580-700
Svensktillverkad storsäljare som är vår mest kraftfulla likströmsvibrator! Med ett statiskt moment på hela 14 kN vid låga 2300 rpm klarar den av flak upp till minst 9 m längd. Ja, vi har faktiskt sett lyckade installationer på tipptrailers upp till 12 m! Sveavibra III levereras som en komplett sats med vibrator, 15 m kabel, solenoid, säkring, strömbrytare och kabelskor. Som tillbehör kan man bland annat köpa kabel i valbar längd, monteringsplåt samt kopplingshandske. Sveavibra III är avsedd för intermittent drift.

Mer information om Sveavibra III hittas i  Bruksanvisning och Datablad nedan.

Bruksanvisning Sveavibra III
Datablad Sveavibra III

OLIVIBRA MVE 1500, artnr EDC241500
MVE 1500 har ett statiskt moment på 15 kN vid ett varvtal på 3000 rpm och dessutom små yttermått, vilket gör att den passar utmärkt för de flesta flak. Förutom att den har små yttermått drar den här vibratorn förhållandevis lite ström, vilket bland annat gör elinstallationen enklare. Dessutom är den konstruerad för att tåla kontinuerlig drift. Slagkraften ställs enkelt om i fyra steg; 6 kN, 9 kN, 12 kN samt 15 kN. Som tillbehör finns en monteringsplåt, artnr 600464P.

Se pdf-filer nedan för informationsblad och monteringsanvisning mm! Bruksanvisning MVE 1500

Datablad MVE 1500


Hydrauliska Tippvibratorer

En skakande upplevelse! En hydraulvibrator har ett högre inköpspris men också två fördelar jämfört med en elvibrator. Dels kan hydraulvibratorer köras kontinuerligt, dels kan även stora vibratorer användas på maskiner med begränsningar i elsystemet, t ex traktorer med 12 V.

Större hydraulvibratorer passar extra bra på gallerskopor för sortering av jord mm vilket visas på bilden här intill!

EX 20, artnr 2140 (tidigare benämnd CW 2140)
Detta är vår mest kraftfulla hydrauliska vibrator! EX 20 har ett statiskt moment på max 20 kN vid låga 1850 rpm, vilket gör att rejäla vibrationer uppnås i flaket. Det krävs minst 45 l/min i hydraulflöde vid det varvtal på maskinen där vibrering skall utföras. EX 20 är försedd med en flödesreglerande ventil som ger konstant varvtal på hydraulmotorn mellan 45 och 250 l/min. Hydraulmotorn är av G-profil typ och tillverkad av Danfoss, vilket borgar för lång livslängd! Bruksanvisning EX20
Datablad EX20
Hydraulschema EX20


Mindre vibratorer för 12V och 24V likström

Skaka av dig dina problem!
Matas inte sanden ut ur din sandspridare? Eller fryser det fuktiga saltet ihop till en stor klump? Då är en vibrator lösningen!

Olivibra är världens största producent av elektriska vibratorer, alla byggda enligt samma genialt enkla princip. Vi har haft flertalet vibratorer ute på test i 18 månader och vi känner stor tillförlit till kvaliteten.

Alla Olivibras produkter är konstruerade för att tåla kontinuerlig drift och slagstyrkan kan enkelt ställas i tio steg.

Olivibra MVE202, artnr EDC12202 resp EDC24202
Finns i två versioner, en för 12 VDC (artnr EDC12202) och en för 24 VDC (artnr EDC24202). Genomtänkt i allt, t.ex. sitter de elektriska anslutningarna i foten under vibratorn för att underlätta kabeldragning, minska inbyggnadshöjden samt ge bästa möjliga skydd mot vatteninträngning. Ställbar slagkraft i tio steg från 0 till 2 kN. Spolskyddad enligt IP 66. En vibrator som bara går och går, år efter år! Kan levereras med 3 meter kabel som alternativ.

Datablad MVE202

OLIVIBRA MVE 500, artnr EDC24500
En större variant av ovanstående som används för lite tyngre uppdrag i t ex stödkantläggare eller större sand- eller saltspridare. Ställbar slagkraft i tio steg från 0 till 5 kN. Spolskyddad enligt IP 66.


Mindre hydrauliska vibratorer

Vibrera mera!
Alla som arbetar med vägunderhåll vet hur frustrerande det är när temperaturen ligger på minussidan och det fuktiga materialet fryser ihop till stora klumpar. Då är det bara att stanna, kliva ut i kylan och åtgärda problemet med handkraft! Visst känner du igen situationen?

Med en vibrator slipper du de flesta av dessa tråkigheter. Våra hydraulvibratorer klarar tuffa tag och är speciellt konstruerade för att kunna köras kontinuerligt, timme efter timme.

EX 8, artnr 2130 (tidigare benämnd CW 2130)
En mindre och nättare version av den kraftfulla tippvibratorn EX 20. Den här vibratorn passar utmärkt på större sand- och saltspridare, automatlämmar och mindre sorteringsskopor! Samma fina hydraulmotor och konstantflödesblock som i storebror EX 20, men med lägre vikt och nättare yttermått. En svensk kvalitetsprodukt!

Bruksanvisning EX8
Datablad EX8


Vibratorer för nätspänning – OLIVIBRA MVE

OLIVIBRA vibratorer för 230 och 400 VAC
Dessa vibratorer finns i mängder av storlekar och varianter, allt från stora modeller avsedda för gruvsiktar till mycket små modeller för transport av t ex piller i läkemedelsindustrin. Specialvarianter finns för användning i explosiv miljö eller med höljen i rostfritt stål för användning inom livsmedelsindustrin.

Användningsområdena är oräkneliga. Det vi på Sveadiesel framförallt kommit i kontakt med är problem med frammatning av material i silos, bränslepelletsförråd och liknande, men vi har även stött på olika typer av sorteringsgaller som måste vibreras för att fungera som avsett.

Visste du förresten att vibratorer används för transport av material?
En vibrator monteras med en viss angreppsvinkel under en ränna på fjäderelement. Vibrationerna gör sedan att det som skall transporteras kastas ett stycke framåt/uppåt för varje slag som vibratorn åstadkommer i rännan. På så vis “studsas” materialet fram i rännan. Fördelen är bl a att man slipper de rörliga delar som annars kan krångla i ett transportband eller liknande lösningar.

Kontakta oss för mer information och teknisk vägledning samt besök OLIVIBRAS hemsida via länken nedan!

Olivibra